Tävlingstips

Jag vill tipsa om Canons tävling där du kan få bli testpilot för en kamera under en månad och så tror jag man fick behålla kameran efteråt.

http://www.smartson.se/testpilot-550D.html

Människan socialt och kulturellt

I förra veckan började vi med kursen "Människan socialt och kulturellt". Jag började med att göra instuderingsfrågorna då samt att skriva lite på uppgift 1. Jag har nu börjat svara på första frågan i den uppgiften i datorn samt gjort färdigt mallen för uppgift 1 och 2.

Kursen i sig tycker jag är intressant. Det är ju viktigt att tänke på bemötande, symboler m.m. vid möte med andra kulturer.

Praktiken

Idag fick jag ta av en vårdtagare pyjamasen och klä på henne kläder. Jag fick se hur man tömmer en kateter. En speciell sak som hände idag var att när jag skulle hjälpa en vårdtagare att ställa sig upp (han ser inte så bra) tog han min hand, gav den en puss och strök den mot sin kind.

26 maj

Ja, jag är medveten om att rubrikens datum och inläggets datum inte stämmer. Anledningen är att jag skulle ha skrivit detta igår, men då var jag för trött.

Efter lunchen satt jag med en vårdtagare ute i solen. Det var varmt och skönt, dock blåste det lite kallt. Jag försökte även ge mig på att ställa frågor till en boende, uppgifter från skolan. Jag fick fram ett ord. Jag ska försöka med någon annan i nästa vecka.

Jobbade sent, var hemma efter 22.




Otur med bussar

Idag hade jag kvällspass på praktiken. Hade otur med bussarna idag. Min första buss var försenad, missade nästa buss med EN minut! Tog nästa buss och när jag byta buss så går det ingen buss förrän 12:01 och jag började 12. Fick snällt ställa mig och vänta. Hoppar på fel buss, hoppar av lika snabbt och stannar min buss vid övergångsstället.

Idag gick det för övrigt. Följde med på en liten konsert med kyrkomusik. Det var roligt, även om det inte var min typ av musik. Följde med en vårdtagarna dit och satt med henne där. På vägen tillbaka till avdelningen skulle jag hjälpa henne och en annan dit och sedan dess blev jag omtyckt av dem. Hjälpte även till med en lift.

Första praktikdagen

Idag började jag min praktik på ett ålderdomshem. Lyckades lösa det med bussarna dit, nya områden att utforska. Fick dock fråga mig fram efter sista bussen.

Min handledare och övrig personal är trevlig. Idag fick jag dock gå med henne på en annan avdelning då hon "vickade" för en som hade semester.

Det praktiska jag fick göra var att bädda en säng samt mata två vårdtagare, varav den ena var lite svårare då han inte alltid ville öppna munnen.

Dricka bättre än godis?

Ibland förstår jag inte hur folk tänker. Pappa frågade om jag ville ha något i kiosken. En dricka gick han med på, men inte godis. Båda innehåller ju socker så jag tycker det är konstigt att han kan köpa det ena och inte det andra.

Fuling från försäljare

Råkade ut ör en fuling idag. Den personen som säljer GT brukar ringa på vid halv 11, men jag öppnar inte eftersom jag vet att det är GT och vi ska inte ha någon. Personen går alltså ifrån vår dörr. Sedan när jag ska ge sol till min basilika så ser han mig genom fönstret och ringer på IGEN! Alltså varför går man tillbaka till en lägenhet man redan har varit i?! Som dessutom inte öppnar?! Öppnade dock inte dörren.

Citat

Jag håller på att läsa igenom en blogg jag inte har läst på länge (kan i och för sig bero på att hon inte bloggar längre). Då hittade jag ett inlägg där hennes mormor hade skickat följande i ett mail:

>>Hantera alla stressiga situatíoner som en hund.
Om du inte kan äta det eller leka med det,

Bara kissa på det och gå din väg.<<

http://smarrisen.blogg.se

Dagens studiedel

Idag har jag i princip bara gjort 2 saker, läst kursboken samt försökt få tag på min handledare. Det är väldigt svårt att få tag på min handledare. Jag har ringt från ca 7 i morse fram till nu, men inget svar. I förra veckan lämnade jag ett meddeland och mitt mobilnummer, men har inte blivit uppringd. Praktiken är dessutom nästa vecka och börjar känna mig något stressad över att jag inte får tag på henne.

Fy för allergi!

Jag avskyr att vara allergisk. Livet var mycket lättare innan dess. Jag är allergisk mot gräs, katt och delvis hund. Skulle inte förvåna mig om jag även har blivit allergisk mot olika pollen. Det märks att pollensäsongen börjar dra igång. Jag är snorig i princip konstant och det kliar i ögonen.

Kursen avklarad!

Blev godkänd på etikprovet så nu är en kurs avklarad :D Jag hade räknat ut att jag skulle få minst 20 p, men fick 25/30 :D

Prov och tillfällig ledighet

Idag gjorde jag prov i Etik och livsfrågor. Jag var säker på de flesta av frågorna så jag har räknat ut att jag blir godkänd.

Imorgon tar jag ledigt från allt vad studier heter, möjligtvis kollar jag om provresultatet är uppe. Det är helgdag imorgon + att nästa kurs startar på måndag.

Krångliga uppgifter

Jag har skickat in kompletteringen för uppgift ett i Etik och livsfrågor. Nu sitter jag och krånglar med uppgift två. Problemet med etik är att man måste tänka själv och då kan det bli väldigt luddigt.

Studiemedel

Jag har blivit beviljad studiemedel :D

The Voice - Gammal mat

Jag såg på The Voice i morse och då bad de folk ringa in om de har eller tidigare har hittat gammal mat. I början var det inte så farligt, var mat från 1962 och 1983. Men det sista samtalet tog priset, 1905.

Provresultat och praktikplats

Jag har glömt att nämna att jag klarade det sista provet i kursen Vård och omsorgsarbete, fick G+ (18 p på G-nivån). Man behövde minst 17,5 p och eftersom jag tyckte det var svårt är jag nöjd med att jag fick 18 p.

Har även fått en bokad praktikplats inför APU:n v.21-24 :D


Omegle

Jag vill tipsa om en chattsida som skiljer sig lite från andra chattsidor. Man slumpadas ihop med en främling. Kan sitta i timmar där.


Mina besökare
Totalt:

RSS 2.0