Magkänsla

Jag borde lära mig att gå efter min magkänsla. Kände ju att något inte stämde och jag tvekade i början.

Är det någon mer än jag som känner igen det här? Att inte alltid gå på magkänsla? Någon som har ett tips på hur man kan bli bättre på att följa sin magkänsla?

*Arg*

Alltså jag börjar bli förbannad på den här inlämningsuppgiften. Hittar nästan ingenting, vilket är väldigt irriterande. Gillar verkligen inte denna kursen. Ser inte fram emot provet på torsdag om inlämningarna är såhär svåra.

Pluggning som aldrig tar slut

Pluggar för fullt. Släppte inlämningsuppgifterna och går på det som man ska kunna inom varje delområde. Känns som det bara kommer mer och mer man behöver kunna. Dels från inlämningar, dels från delområderna överlag samt instuderingsfrågorna.

Så har de till råga på allt FLYTTAT PROVET, ligger på torsdag istället för på fredag nästa vecka :(

Sommarfest

Idag har jag varit på sommarfest med klassen. Vi var hela åtta elever och en lärare :p Det var trevligt, men synd bara att det blåste kallt och att solen försvann. Vi åt och spelade spel. Vårt lag vann kubben två gånger ^^

Dags att påbörja pluggning igen

Då praktiken är över är det dags att börja plugga igen. Det är fortsättning på kursen "Människan socialt och kulturellt". Jag har fastnat på uppgift 1 så jag börjar istället på uppgift 2. Skriver så pennan glöder om asylprocessen.

Med älsklingen

Jag har vart hos min älskling i helgen. Åkte dit i fredags och kom hem idag. På fredagen gjorde vi inte så mycket. På lördagen åkte vi in till Göteborg, kollade i affärer, fikade, åt och gick på bio. Vi såg på "Kommisarie Späck". Den var bra, rolig, konstigt och udda :)

Idag var vi i Göteborg igen med älsklings syster. Min älskling skulle lämna in sin mobil för reperation. Jag skulle även returnera en sak jag köpte igår, fick en ny istället för den som luktade bränt efter en väldigt kort stunds användande.

Vad jag har lärt mig under praktiken

1. Småjusteringar på rollatorer och rullstolar
2. Hur man sköter olika liftar
3. Hur man rengör en tandprotes
4. Hur man på bästa sätt får på en flexblöja
5. Hur omvårdnadsplaner är uppbyggda
6. Hur man lägger om sår
7. Hur man lindar ben
8. Hur man mäter blodsocker och ger insulin
9. Hur man sätter in en kateter (observation)

Kommer fylla på med fler punkter om jag kommer på något mer. Står stilla i huvudet, mår inte bra.

Jävla fyllo och glada nyheter!

Dagen började inte bra. Vaknande och mådde jättedåligt. Segade mig dock upp ändå för jag skulle ju få bedömningen idag. Missade spårvagnen som jag alltid brukar missa, men så kommer det en till (försenad). Visar sig dock att jag måste byta spårvagn på Linnéplatsen. Jag sitter där och spelar på mobilen när ett jävla fyllo först försöker sno min mobil och sedan kastar en hård petflaska på mitt ben!

Dagen slutade dock bättre. Praktiken blev godkänd och detta firades med årets första kulglass :D

Praktikrubrik

Idag lyckades jag ÄNTLIGEN att ta på flexiböljan själv, som jag har kämpat. Fick även prova att mata en "svår" (svårt för att öppna munnen), tar sin lilla tid. Idag har jag gått brevid tre olika personal. Min handledare skulle vara på en avdelning så jag fick gå med en annan. Sedan skulle hon på möte så det blev det en annan och sedan min handledare när hon kom tillbaka. Har även ställt frågor till enhetschefen, ingår i de uppgifter vi ska göra under praktiken. I morgon ska jag få gå med en sjuksköterska.

Mina besökare
Totalt:

RSS 2.0